• Domov
  • /
  • Novice
  • /
  • Menjava pnevmatik je ključna za varno vožnjo

Menjava pnevmatik je ključna za varno vožnjo

Menjava pnevmatik je ključna za varno vožnjo

Poskrbite za ustrezne pnevmatike in njihovo vzdrževanje skozi celo leto

Poskrbite za ustrezne pnevmatike in njihovo vzdrževanje skozi celo leto

Pnevmatike so ključne za varno vožnjo, saj predstavljajo edini stik med vozilom in cesto. Zato poskrbite, da bo vaš jekleni konjiček pravilno opremljen glede na vremenske razmere in stil vožnje.

Za varnost na cesti odločilno vplivajo kvalitetne pnevmatike, njihovo vzdrževanje in tudi način vožnje. Priporočamo, da redno preverjate tlak v gumah in ne vozite predivje, saj tako hitro poškodujete pnevmatike.

Kvalitetne zimske gume

V zimskih razmerah je kvaliteta pnevmatik še bolj pomembna. Srečujemo se z nepredvidljivimi vremenskimi pogoji in zato je pomembno, da izberete kvalitetne zimske pnevmatike. 

Zimske gume so narejene iz posebnih materialov, ki zagotavljajo različne vozne lastnosti pri zasneženi  ali mokri cesti in poledici. 

Pri nakupu zimskih gum izbirate med ustreznimi dimenzijami pnevmatik za vaše vozilo, različnimi tipi gum glede na stil vožnje in tudi glede na lokacijo – ali živite v bolj zasneženih predelih ali v mestu, kjer so ceste večinoma le mokre. 

Nekateri vozniki se odločijo, da bodo tudi pozimi vozili z letnimi pnevmatikami ter za zimske razmere uporabili snežne verige. Pri tem postavljajo stroške nakupa zimskih gum pred svojo varnost. Gre namreč za dejstvo, da so letne gume neprimerne za razmere, ko temperature padejo pod 7°C.

Poglejte si video o zaviranju na mokri podlagi pri zimskih ali letnih pnevmatikah: 

Continental - Zaviranje na mokri podlagi zimske/letne pnevmatike

Kakšno dimenzijo gum izbrati

Za vaše vozilo so ustrezne dimenzije pnevmatik zapisane v homologacijskem kartončku. Običajno je kar težko kupovati nove pnevmatike, saj je ponudba resnično obsežna in se med nešteto znamkami in njihovimi modeli skoraj izgubimo. V takih primerih priporočamo, da za nasvet vprašate vulkanizerje ali specializirane prodajalce, saj so strokovnjaki na katere se lahko zanesete. 

Če pa želite sami izbrati primerne gume, pa si oglejte izbiro letnih in zimskih gum priznanih proizvajalcev pnevmatik, pri katerih gotovo ne boste razočarani:

Letne gume Continental

Letne gume Goodyear

Letne gume Sava

Zimske gume Continental

Zimske gume Goodyear

Zimske gume Sava

Obiščite spletno trgovino www.po-gume.si in si oglejte široko ponudbo pnevmatik najbolj priznanih proizvajalcev.

Za vse dodatne informacije smo vam z veseljem na voljo:

031 326 887 - Jure Cerar

040 350 420 - Janez Cerar

info@ccc.si 

Pozdravlja vas ekipa CCC

E-novice CCC
Z vami delimo koristne nasvete s področja avtomobilizma in vas obveščamo o posebnih akcijah, storitvah in novostih CarCenterCerar.
Spletno mesto uporablja izključno le piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje in uporabo strani. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam