Polnjenje pnevmatik z dušikom (N2)

Dušik (N2) zagotavlja konstanten tlak v pnevmatikah, ne glede na temperaturo.

Običajno z zrakom polnjene pnevmatike vsebujejo kisik, olje in vlago. Gume so bolj občutljive na temperaturne dejavnike, kar pomeni slabši oprijem s cestiščem (tlak v ogreti gumi je drugačen od tlaka v hladni – pravimo, da varira, kar se pozna na voznih lastnostih) in obenem ima tudi krajšo življenjsko dobo (posledica raztezanja).

Nov način polnjenja, imenovan N2, ki ga ponujamo v podjetju CCC so razvili strokovnjaki v letalski tehnologiji ter na področju motošporta. Poseben plin je mešanica plinov visokih zmogljivosti, ki zagotavljajo voznikom optimalne rezultate oprijema, visoko raven varnosti ter znižanje stroškov vožnje.

N2 zagotavlja konstanten tlak v pnevmatikah, ne glede na temperaturo, saj ni občutljiv na temperaturne razlike oz. se ne krči ali razteza. Pnevmatika je manj podvržena negativnemu delovanju, tako, da lahko prevozimo več kilometrov in zmanjšamo porabo goriva.

Glavne prednosti polnjenja z dušikom

  • Manjša poraba goriva
  • Manjša obraba pnevmatik (daljša življenjska doba). Plin N2 ni občutljiv na temperaturne razlike, kar pripomore k večji kakovosti in varnosti za daljši čas.
  • Konstanten tlak v pnevmatikah (ni raztezanja)
  • Do 75% manj eksplozij pnevmatik zaradi segrevanja
  • Daljši čas ohranjanja enakega tlaka v pnevmatikah (3 x daljši od ponjenja z običajnim zrakom). S tem dosežemo manjšo frekvenco ustavljanj, kontrole tlaka ter polnjenja pnevmatik.
  • Ne vsebuje kisika, ki je glavni krivec, da pada začetni tlak polnjenja - preprečimo eksplozijo pnevmatik.
  • Ne vsebuje oljnih hlapov, ki jih pri običajnem polnjenju z zrakom vnesemo v pnevmatiko, ti pa pospešujejo staranje pnevmatik, ob spajanju s kisikom pa tvorijo gorljivo mešanico.
  • Ne vsebuje vlage (običajni kompresorji vnašajo v pnevmatike tudi vlago). Prisotnost vlage povzorča spremembo tlaka v pnevmatikah ter pripomore k oksidaciji in staranju delov, kot so plašč, ventil, zračnica in platišče.

Za vsa dodatna vprašanja nam pišite ali pokličite:

POVPRAŠEVANJE

040 350 420 (Janez) 031 326 887 (Jure) info@ccc.si

E-novice CCC
Z vami delimo koristne nasvete s področja avtomobilizma in vas obveščamo o posebnih akcijah, storitvah in novostih CarCenterCerar.
Spletno mesto uporablja izključno le piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje in uporabo strani. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam