Polnjenje pnevmatik z dušikom (N2)

Dušik (N2) zagotavlja konstanten tlak v pnevmatikah, ne glede na temperaturo.

Običajno z zrakom polnjene pnevmatike vsebujejo kisik, olje in vlago. Gume so bolj občutljive na temperaturne dejavnike, kar pomeni slabši oprijem s cestiščem (tlak v ogreti gumi je drugačen od tlaka v hladni – pravimo, da varira, kar se pozna na voznih lastnostih) in obenem ima tudi krajšo življenjsko dobo (posledica raztezanja).

Nov način polnjenja, imenovan N2, ki ga ponujamo v podjetju CCC so razvili strokovnjaki v letalski tehnologiji ter na področju motošporta. Poseben plin je mešanica plinov visokih zmogljivosti, ki zagotavljajo voznikom optimalne rezultate oprijema, visoko raven varnosti ter znižanje stroškov vožnje.

N2 zagotavlja konstanten tlak v pnevmatikah, ne glede na temperaturo, saj ni občutljiv na temperaturne razlike oz. se ne krči ali razteza. Pnevmatika je manj podvržena negativnemu delovanju, tako, da lahko prevozimo več kilometrov in zmanjšamo porabo goriva.

Polnjenje pnevmatik z dušikom (N2)

Glavne prednosti polnjenja z dušikom

  • Manjša poraba goriva
  • Manjša obraba pnevmatik (daljša življenjska doba). Plin N2 ni občutljiv na temperaturne razlike, kar pripomore k večji kakovosti in varnosti za daljši čas.
  • Konstanten tlak v pnevmatikah (ni raztezanja)
  • Do 75% manj eksplozij pnevmatik zaradi segrevanja
  • Daljši čas ohranjanja enakega tlaka v pnevmatikah (3 x daljši od ponjenja z običajnim zrakom). S tem dosežemo manjšo frekvenco ustavljanj, kontrole tlaka ter polnjenja pnevmatik.
  • Ne vsebuje kisika, ki je glavni krivec, da pada začetni tlak polnjenja - preprečimo eksplozijo pnevmatik.
  • Ne vsebuje oljnih hlapov, ki jih pri običajnem polnjenju z zrakom vnesemo v pnevmatiko, ti pa pospešujejo staranje pnevmatik, ob spajanju s kisikom pa tvorijo gorljivo mešanico.
  • Ne vsebuje vlage (običajni kompresorji vnašajo v pnevmatike tudi vlago). Prisotnost vlage povzorča spremembo tlaka v pnevmatikah ter pripomore k oksidaciji in staranju delov, kot so plašč, ventil, zračnica in platišče.

Za vsa dodatna vprašanja nam pišite ali pokličite:

POVPRAŠEVANJE

070 833 333 info@ccc.si

Cenik polnjenja pnevmatik s plinom

Osebna vozila (1kos) 4,00 EUR
Poltovorni program (1kos) 5,00 EUR
Moto (1kos) 4,00 EUR

Cenik vulkanizerskih storitev CCC

Vse cene so v EUR in vključujejo DDV. Pridržujemo si pravico do sprememb cen.

Prevoz težkih tovorov

Plin N2 se posebno dobro izraža pri prevozu težkih tovorov, saj se pogosto zgodi, da zračnica zaradi obremenitve poči.

Primeren je za polnjenje vseh vrst pnevmatik pri tovornih vozilih, avtobusih, avtodomih, bivalnih prikolicah, gradbenih in industrijskih strojih ter kombiniranih in motornih kolesih.

Popolna izločitev vnetljivih mešanic v pnevmatikah drastično zmanjšuje nevarnosti eksplozije pnevmatik, ki so posledica povišanja temperature v notranjosti pnevmatike. Ta običajno nastane zaradi nezadostnega tlaka pnevmatik pri polnih obremenitvah vozil. Nekatera vozila so med letom izpostavljena tudi daljšim postankom, zato so pnevmatike podvržene staranju in s tem spremembam mehanskih lastnosti, kar zmanjšuje varnost njihove uporabe.

Če pnevmatike napolnimo s plinom N2 se tem neprijetnostim izognemo.

E-novice CCC
Z vami delimo koristne nasvete s področja avtomobilizma in vas obveščamo o posebnih akcijah, storitvah in novostih CarCenterCerar.
Spletno mesto uporablja izključno le piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje in uporabo strani. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam